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STATUTORY INSTRUMENTS

1967 No. 1076

TOWN AND COUNTRY PLANNING, ENGLAND
AND WALES

The Town and Country Planning General Development
(Amendment) Order 1967

Made - - - - 19th July 1967
Laid before Parliament 25th July 1967
Coming into Operation 10th August 1967

The Minister of Housing and Local Government, in exercise of the powers
conferred on him by sections 14 and 217 of the Town and Country Planning
Act 1962(a) and of all other powers enabling him in that behalf, hereby
orders as follows:—

1.—(1) This order may be cited as the Town and Country Planning
General Development (Amendment) Order 1967, and the Town and Country
Planning General Development Orders 1963 to 1965(b) and this order may be
cited together as the Town and Country Planning General Development

Orders 1963 to 1967.
(2) This order shall come into operation on 10th August 1967.

(3) The Interpretation Act 1889(c) shall apply to the interpretation of this
order as it applies to the interpretation of an Act of Parliament.

2. The Town and Country Planning General Development Order 1963(d)
as amended(e) is hereby amended by the substitution, in column (2) of
Class VL1 in Part I of Schedule 1, for condition 2 therein, of the following
condition namely :—

“2. The height of any building or works shall not exceed 10 feet in the
case of a building or works within 2 miles of the perimeter of an aero-
drome nor 40 feet in any other case.”

Given under the official seal of the Minister of Housing and Local
Government on 19th July 1967.

(Ls.) Anthony Greenwood,
Minister of Housing and Local Government.
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(c) 52 & 53 Vict. c. 63. P P Lp.1243
(d) S.1. 1963/709 (1963 I, p. 862).
(e) The amending Orders are not relevant to the subject matter of this Order.
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EXPLANATORY NOTE

(This Note is not part of the Order.)

This order amends the Town and Country Planning General Development
Order 1963 by imposing a maximum height limit of 40 feet on agricultural
buildings and works which may be erected under the permission granted by
article 3 and Class VL1 in Part I of Schedule 1 to that Order. Previously
the only height limit was that of 10 feet imposed on buildings and works
within 2 miles of the perimeter of an aerodrome and this is continued.




